Foto: Johnny De Ceulaerde


 

Vandaag kwamen er maar liefst 54 onderbouwers aan de start op het PK veldlopen in Hamme, een prachtig aantal waar we als club zeer trots op zijn.

 

Eerst en vooral bedankt Filip van Hecke om de tent mee te nemen!

 

Het was een echte cross, het begon vlak maar een paar pittige bergopjes en modder zorgden voor een afwisselend maar toch wel vanaf pupil zwaar parcours.

 

Onze kangoeroes mochten de spits afbijten, en ze waren talrijk in Hamme, 15 meisjes en jongens trotseerden de koude, proficiat Hanne, Lana, Janne, Jolie, Aiden, Jossen, Cisse, Wout, Warre, Leon, Fons, Emiel, Nill en Casper! Niet evident voor onze jongsten om in dit weer toch te lopen, bedankt trainster Greet voor de opwarming!

 

18 AVLO benjamins aan de start voor hun 900 meter, voor hen werd de laatste lus toegevoegd en dus ook die dekselse glibberige helling, zonder spikes was het een hele opgave om hier zonder te schuiven op te geraken.Trainers Frauke en Jasper stoomden de benjamins klaar voor hun wedstrijd. Dikke proficiat aan onze 8 meisjes: Sanne, Noor, Aimée, Hanne, Fien DC, Lina, Ella en Fien L. Ook onze 10 jongens deden het super, proficiat aan Andries, Finn, Abel, Lars, Wiktor, Toine, Jules, Joppe, Luiz en Lucas.

 

Na de jongsten moesten de pupillen aan de bak, voor hen de grote ronde, waarbij het modderige bos wel spek was naar de bek van modderduivels. En AVLO blijkt er zo wel een paar te hebben. Trainster Nele verkende naar goede gewoonte deze winter het parcours met de meisjes, 49 atleten aan de start bij de 1e jaars meisjes, waaronder 3 AVLO-atleten, proficiat aan Mali (22e), Louise (34e) en Marthe (35e). Bij de 2e jaars meisjes zagen 7 atletes in AVLO kleuren onder de 54 starters, Lisanne (12e), Louise (14e) en Lai (20e) slaagden in een top 20 plaats gevolgd door Luka (21e), Noor (28e) en Aster (42e).

 

De jongens worden dit seizoen meestal opgewarmd door mezelf (Peggy)  en wat deden ook mijn jongens het super.Bij de 1e jaars maar liefst 72 starters, waarbij Vic ondanks zijn stress toch maar knap naar een 3e plaats liep, gevolgd door Basil op een schitterende 4e plaats. Maar ook onze andere jongens hielden van de modder, proficiat Céril (16e), Samuel (23e), Noa (31e), Arne (43e), Remi (46e) en Warre (52e). Bij de 2e jaars slechts 4 AVLO-jongens onder de 62 atleten, maar wat deden ook zij het fantastisch: Jonas liep naar de 3e plaats, op de voet gevolgd door Gus op plaats 4, en ook Théo (24e) en Robin (46e) liepen een knappe wedstrijd. De jongens mochten ook nog eens het podium op als provinciaal kampioen onder de clubs, Proficiat!

 

Bij de 1e jaars meisjes liep Eloise naar een 2e plaats, gevolgd door Jade (6e), Anouk (7e), Fien (10e), Estée (32e) en Noor (41e).

2 AVLO -atleten stonden op het podium bij de 2e jaars meisjes, Marthe liep naar de provinciale titel, maatje Nahla mocht ook het podium op als 3e, gevolgd door Alix (6e), Erena (12e) en Elena (22e). Dankzij deze prestaties mochten ook onze miniemen meisjes het podium op als provinciaal kampioen onder de clubs!

De miniemen jongens deden het ook voortreffelijk: Bij de 1e jaars proficiat aan Lucas (11e), Mathis (13e), Briek (20e) en Senne (24e). Bij de 2e jaars dikke proficiat aan Leon (4e), Liano (13e) en Dre (15e). [geschreven door Peggy Schamphelaere]

 

Bij de cadetten meisjes stonden met 5 aan de startlijn. Fien liep naar een mooie 4e plaats, Ella P.(13e), Fran (15e), Siska (27e) en Maité (35e). Bij de jongens liep Vic naar de overwinning en de provinciale titel. Ook proficiat aan Torn (22e), Jippe (30e), Mats (39e), Bram (42e), Arthur (43e) en Niels (46e) met hun prestatie. 

 

Bij de scholieren meisjes liep Elise D.B naar een knappe 4e plaats en Ella B. kwam als 15e over de finish. Tijn en Victor liepen bij de jongens naar een respectievelijke 16e en 19e plaats.

 

2 AVLO-junioren namen deel aan de lange cross samen met senioren vrouwen. Dorien kwam ook als 1e junior over de meet en nam de provinciale titel meer naar huis.. Ayco behaalde een 6e plaats. Bij de mannen liep Ruben D.S. naar het podium met een knappe 3e plaats, Lande behaalde een 27e plaats.

 

Bij de senioren liep Charlotte naar de overwinning en de provinciale titel. Bij de mannen stond Thijs aan de start en hij liep naar een mooie 6e plaats. 

 

De masters vrouwen 35+, 40+ en 45+ liepen net zoals de junioren samen met de senioren: 35+ Katrien (5e) en Niki (6e); 40+ Lot (1e); 45+ Carolien (1e) Bij de masters 50+ liep Kathleen naar 3e plek over 4120 m lange parcours. De master dames wonnen eveneens het clubklassement.  In de masters mannen 40+ hadden we 3 AVLO-atleten aan de start, Birger behaalde een 2e plaats, Dimitri (31e), Olivier (41e). In de masters 50+ stond Gert op het podium met een 3e plaats en Koen naar een 6e plaats. 

 

De korte cross had 2 AVLO-atleten in het veld. Elise liep naar een 6e plek en Femke behaalde een 9e plaats. 

 

Een meer dan geslaagd kampioenschap met een mooie organisatie van onze buren uit Hamme en super prestaties voor iedereen op zijn niveau van onze atleten, het is helemaal niet evident om in de weersomstandigheden van vandaag een veldloop af te werken. [JV]