Vandaag 12 november stond de veldloop in Lebbeke op het programma en maar liefst 109 AVLO-atleten stonden aan de startlijn. Dit resulteerde in 6 overwinningen, 6 tweede plaatsen, 4 derde plaatsen en tal van andere prachtige prestaties!

De kangoeroes stonden we met 19 atleten aan de start, zij gaven het beste van zichzelf voor hun eerste individuele cross van het seizoen. De benjamins waren met 23 aanwezig en ook zij deden het uitstekend! 

Bij de eerste jaars pupillen meisjes liep Mali naar een 11de plaats, gevolgd door Berenice op plek 13 en Anise plaats 19. Louise behaalde een knappe derde plaats bij de 2e jaars. Daarna volgde Lisanne (9e) en Luka (10e) met een mooie top 10 notering. Lai kwam als 11de over de meet, kort gevolgd door Noor op plaats 13. Emily werd 22ste en Aster 25ste.
Bij de jongens stond Vic op de 2de plaats met naast hem Basil op plaats 3. Twan werd 7de, Samuel 12de, Juul 13de, Noah 15de, Warre 21ste, Arne 23ste en Lars 34ste. In de een jaar oudere categorie behaalde Wannes een 17de plaats en Theo een 19de.

Jade (1), Lotte (2) en Siel (3) zorgden voor een volledig AVLO podium bij de eerste jaars miniemen meisjes! Loes behaalde een 6de plaats, Fien V.R. een 7de plaats en Fien K. een 14de plaats.
Ook bij de 2e jaars werd het podium op plekken 2 en 3 opgevuld door AVLO, dit door respectievelijk Marthe en Nahla. Alix werd 9de, Erena 11de en Elena 12de.
Briek behaalde de overwinning bij de eerste jaars miniemen jongens. Mathis liep als 7de over de finish, Lucas als 9de, Senne als 12de en Eothain als 14de. Bij de tweede jaars zorgde Sen voor een zilveren medaille met de tweede plek. Liano haalde een 5de plek binnen en Dré volgde kort daarna met plek 6.

Bij de cadetten vrouwen liep Fien naar een top 10 met een zesde plaats. Ella eindigde 12de, Fran 14de, Imane 17de en Siska 25ste. Vic stond op het hoogste schavot bij de mannen. Torn liep naar plek 8, Jippe werd 14de, Mats 16de, Finn 23ste en Arthur 24ste.

Ella liep als enigste AVLO scholiere naar een 13de plaats. Bij de jongens vistte Tijn juist achter het podium met een 4de plek. Victor behaalde een 8ste plaats en Nolan een 9ste.

Dorien liep naar de overwinning bij de junioren vrouwen op de lange cross (5300m).
Ruben D.S. kopieerde dit met de overwinning bij de junioren mannen. Sverre werd op ruime afstand tweede. Lande kwam als achste aan en Wannes als tiende.

Elise V.R. behaalde een zesde plek bij de senioren.
Op de korte cross eindigde Femke eveneens op een zesde plaats.

Bij de masters nam Carolien de overwinning mee naar huis. Bij de mannen eindigde Simon D.V. op een knappe tweede plaats.

Tot slot een proficiat aan alle atleten, ouders en trainers om talrijk af te zakken naar Lebbeke.
Op naar het Belgisch Kampioenschap van volgende week (19 november) in Hulsthout! [JV]

Volledige uitslag is hier raad te plegen.