Met 766 deelnemers over alle wedstrijden heen was, ondanks deze natte en herfstachtige omstandigheden, de Streetrace weer een topeditie! Dank aan alle vrijwilligers om deze organisatie mogelijk te maken. Hieronder kan je een verslag lezen van deze editie.

Kids
De 32 mini-kids van 6 tot en met 8 jaar trokken de zaterdag op gang met hun 600m loop, nadien volgden 18 kids van 9 tot en met 11 jaar met een 1000m. We zagen hier veel van onze AVLO jeugd atleten het beste van zichzelf geven. Top gedaan!

BK 10km Dames
Vervolgens vertrokken de dames op het vernieuwde parcours voor het Belgisch kampioenschap 10km. AVLO-atlete Lisa Rooms nam al snel de leiding en liep solo naar de overwinning in 32:57. Daarachter eindigde Margaux Sieracki (USTA) op ruime afstand op een tweede plaats, maar door haar Franse nationaliteit, deed zij niet mee voor het BK podium.  Melanie Bovy (WS) kon in de laatste meters weglopen van Julie Voet (AVR), die respectievelijk tweede en derde werden in een tijd van 33:49 en 33:51. Op een zestiende plek vinden we Charlotte Van Hese (AVLO) terug. Bij de Masters 40+ nam Carolien Haegens (AVLO) de zilveren medaille mee naar huis. Ook Anne De Cleene (AVLO) stond op het podium met een bronzen plak bij de M50+.

4km jogging
Na de dames was het tijd voor Streetrace met de 4 en 10 kilometer. Op de 4km knalde Bastien Agys (UNIRUN) naar de overwinning bij de heren in 12:52, op de voet gevolgd door Sander Van Assche (AVLO) in 12:55. Op de derde plek stond Berten de Vleeschouwer (AVLO) met 13:38. In de dames race liep Flore De Schepper (ASVO) naar haar plek op het hoogste schavot in 15:38. Op de tweede plaats kwam Dorien Poppe (AVLO) in 15:49 en derde plaats werd bekleed door Nerea Demuyt in 16:08.

10km jogging
Na het afhaspelen van de drie ronden en een aankomstronde op de piste kwam Michael Maier als eerste over de meet bij de heren in een tijd van 33:48. Simon Lamberty (AC Eifel) en Ruud Van Cauteren vulden plekken twee en drie in een tijd van 34:00 en 34:09. In de dameswedstrijd liep Joan Kiprop naar de overwinning in 38:24, voor Ella Van Goethem (AVLO) in 41:08 en Sandra Kopecki in 42:23.

BK 10km Heren
Als afsluiter stond het Belgisch Kampioenschap 10km van de heren op het Programma. Met een indrukwekkende startlijst beloofde de wedstrijd voor spektakel. Dorian Boulvin (CABW) liep in de laatste ronde weg van de Belgische tegenstand en liep naar de overwinning in een snelle 28:51. Op de tweede plek vinden we de Spanjaard Carlos Moya in 28:57. Voor plek twee en drie werd de uitslag beslecht in de laatste ronde op de piste, Sander Vercauteren (ACME) nam de bovenhand en finishte als tweede in 29:04. Solomon Belayneh (ATLE) werd derde in 29:06. Op plaatsen vier tot tien vinden Lahsene Bouchikhi, Nicolas Schyns, Koen Naert, Joris Keppens, Thomas De Bock en Patrick Vebr terug. AVLO-atleet Jan Vervaet werd 22ste in 30:35. Birger Raa (AVLO) ging aan de haal met zilver bij de M40+ in 33:53. Overige AVLO atleten aan de start: Gert Stuyven werd 9de bij M45+ in 35:24. Dimitri Van Damme op een 13de plek bij de M40+ met een tijd van 36:48. Lande Meersschaert 91ste in 37:23, Tijn Van Hooste 96ste in 38:56, Piet Audenaert 18de bij de M45+ in 40:32, Koen Van De Weyer 21ste bij M45+ in 42:54.