FC Meerkamp Herentals

Zoals de afgelopen jaren zakten we af naar Herentals voor de meerkamp. 
Door de verkiezingen was de wedstrijd 14 dagen vroeger dan gewoonlijk. Bovendien waren de weervoorspellingen zeer negatief. Gelukkig waren het foute voorspellingen  en bleef het op een korte bui na een droge en zonnige wedstrijd. De frisse temperaturen namen we er dan maar bij.

De aanwezige atleten in de verschillende categorieën beloofden een mooie competitie.
Bij de junioren was de Belgische top aanwezig om de EK junioren limiet te halen. 

Ook bij de scholieren waren limietenjagers, Jente Hauttekeete ging voor de EYOF limiet (en eventueel een Belgisch record) en een Diarmuid O'Connor een ier de eveneens de EYOF limiet wou halen.Op zaterdag moest trainer Geert De Borger als eerste aan de bak.  Als jonge Master M60 ging hij er vol voor. Met mooie resultaten in het verspringen, speerwerpen en de 200 m stond hij zeer goed in het klassement. In het discuswerpen - zijn beste nummer - ging het niet volgens wens maar Geert won toch. In de afsluitende 1500 m startte hij voorzichtig om snel te eindigen. Met, als eindresultaat, de overwinning bij de M50+ en in het algemeen klassement.

Bij de cadetten hadden we 3 deelnemers. Bij de meisjes kon Hanne Van De Wiele beslag leggen op de 9e plaats en Stephanie Verniers de 14e
Maxim Verniers kon zich vanaf het begin bovenaan het klassement handhaven tot hoogspringen. In dit nummer bleef hij onder de verwachtingen. Bij speerwrpen kon hij het verlies beperken. In de afsluitende 1000 m kon hij door een overwinning nog wat rechtzetten. Het plannetje lukte en Maxim werd 3e.

Jonas Verduyckt trad aan bij de scholieren. In dit sterke veld kon hij met verschillende persoonlijke records een 9e plaats behalen.
De scholierencompetitie eindigde nog in spanning omdat het Belgische record werd verbeterd.

Bij de senoiren dames verdedigde Yara Buyle onze kleuren. De vroege datum zorgde ervoor dat zij niet moest afhaken vanwege examens.
Tijdens haar eerste zomerwedstrijd van het seizoen leverde zij mooie prestaties af.

Proficiat aan alle atleten.

LiveResults

Bedankt aan Geert voor de begeleiding.