Atleten geboren in 2017-2012 (=onderbouw):

Voor meer info kan u e-mailen naar onderbouw.avlokeren@gmail.com

G-Atletiek

i.s.m.
 
Meer info bij Joaquim Fatoïchan De Meester

 

Winterkalender KAN, BEN, PUP en MIN1

Sportkampen 2023

Vlaams Kampioenschap SVS

Op 19/11/2014 was het recreatiepark ‘De Ster’ te Sint-Niklaas decor voor het Vlaams Kampioenschap SVS (schoolsport). De organisatoren hebben een snelle omloop voorgeschoteld met geen enkel niveauverschil, weinig scherpe bochten en veel lange stukken rechtdoor.4 AVLO-ers hadden zich via de provinciale kampioenschappen SVS vorige maand kunnen plaatsen voor dit evenement. Een overzicht van de resultaten (verslag Miguel Vanderpoorten).

Min B: Bij de meisjes begon Manon sterk aan haar wedstrijd. Ze nestelde zich meteen in  de kopgroep. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het knokken geblazen doch met een fameuze eindjump kon ze toch knap de 4de plaats opeisen. Het mag dan wel een scholenveldloop heten, de beste atleten hier zijn eveneens wekelijks terug te vinden vooraan in de uitslagen bij de VAL.Bij de jongens kwam Wannes aan de start. Hij liep een egale en mooi opgebouwde race en werd hiermee 25ste. Hij kloeg wel wat van zware benen. Waarschijnlijk was de zware veldloop van Deinze 3 dagen eerder nog niet helemaal verteerd.  Hij mag toch terugkijken op een geslaagde middag. Het deelnemersveld was ook hier indrukwekkend.

CAD A: In deze reeks was het de beurt aan Marco. Na 50m wedstrijd struikelde hij bijna en verloor hiermee een 15-tal plaatsen in de start. Doch Marco sloeg erin bij het nemen van de eerste bocht deze plaatsen meteen goed te maken. Hij liep als het ware door de tegenstanders heen. De kopgroep dunde naarmate de wedstrijd vorderde verder uit tot er uiteindelijk nog 4 atleten voor de overwinning liepen. Met een fameuze spurt kon Marco de 3de plaats opeisen en op het podium staan blinken. Om het niveau van de scholencross nogmaals te onderstrepen kan ik meedelen dat de winnaar in deze reeks 2de was op het BK met de VAL te Wachtebeke in maart dit jaar.

Leerkrachten: Bij de leerkrachten gaf Davy voor het eerst dit seizoen een frisse indruk. Door ziekte bij de opbouw voor het cross seizoen leek het allemaal minder te vlotten doch daar was in Sint-Niklaas niks van te merken. Davy werd na een splijtende spurt mooi 5de bij de leerkrachten. Leerkrachten kunnen buiten ‘toetsen’ en ‘huiswerk’ geven ook nog snel lopen.